Het ontwerpen van de perfecte dag

Wat wens je? Waar zou je wat meer van willen hebben?

We overschatten hoeveel er echt verandert als onze wensen vervuld worden. Op de lange termijn wen je aan alles. En dan wil je weer meer van wat je eerder wou.

“The eternal error men make in imagining that happiness consists in the gratification of their wishes.” – Leo Tolstoy

Lichte variatie

De meeste dagen zijn een lichte variatie van de voorgaande dagen.

We zitten vastgeworteld aan onze gewoontes. Het afwijken van een gewoonte vereist enorm veel wilskracht. Meestal is het makkelijker om te doen wat je altijd al deed.

We kunnen wel kleine aanpassingen maken in onze gewoonten, en zo gelukkiger worden. Als je elke dag ongeveer hetzelfde doet, wat zou jij dan elke dag het liefst willen doen?

En wat kan je doen om dit stap voor stap te realiseren? Het gaat niet in één keer lukken. Het creëren van een kleine aanpassing in je normale dag, kan maanden duren. Dat is niet erg. Zolang we richting de perfecte dag werken.

Kleine stapjes. En daarna een lange tijd wennen aan de kleine stapjes. En soms moet je veel kleine stapjes nemen om later een grote stap te nemen. Bij het switchen van een baan, bijvoorbeeld.

En wat we ons ook moeten realiseren is dat de perfecte dag die jij nu bedenkt, niet de perfecte dag is die bij jou past. Niemand wordt gelukkig van de hele dag series kijken. Het is een kwestie van experimenteren. fouten maken en aanpassingen doen.

Belangrijke handvaten:

  • Mental: Denk aan uitdaging, creativiteit, voeden van nieuwsgierigheid en ontspanning.
  • Physic: Denk aan goed eten, drinken, slapen en bewegen
  • Emotional: Denk aan vrienden, familie, partner, zelfkennis en rust.

“Establish daily routines to take care of the (mental, physic, emotional) ‘body’s’.”

Leave a Reply