Hulpmiddelen om elke dag te schrijven

Ik ga proberen om vijf dagen in de week een klein artikel online te gooien. Voor minimaal vier weken.

Ik denk dat ik mezelf redelijk ken. En daarom denk ik dat ik een format nodig heb. Some rules to stick by. Niet voor de dagen waar ik genoeg tijd en inspiratie heb, maar voor wanneer ik dat niet heb.

Hou het klein

Ik heb de neiging om zijpaadjes in te slaan. En daarmee verdeel je de aandacht van de lezer. Beter om één punt te behandelen.

Het hoeft niet goed te zijn

Ik heb tig artikelen die half afgrond zijn. Ik vond ze niet goed genoeg. Maar het draait niet om wat ik vind, laat het publiek beslissen. Het hoeft geen bergen te bewegen. Het hoeft er alleen te zijn.

Het draait niet om het publiek

Oh. Focussen op het maken en niet op de resultaten (reacties/views/shares). Ik weet niet of dit mij gaat lukken. Iedereen? wil zich gewaardeerd voelen. Doe het voor jezelf. Interne tevredenheid.

Je mag/moet quoten uit andere artikelen. Fuck Ego.

99% van ‘mijn’ inzichten komen van anderen. Toch probeer ik artikelen altijd helemaal ‘uniek’ te maken. Ook al weet iedereen dat de inzichten niet van mij komen. En niemand boeit dat. Waarom maakt het jou uit dan? Het gaat om wie de inzichten aan hun toont.

Max een uur schrijven en een half uur redigeren.

Vier redenen

  • Om te stimuleren dat je begint.
  • Om te stimuleren dat je naar iets definitiefs werkt (na 1.5 uur moet er iets online staan). Ook al is het maar een alinea.
  • Om ‘ik heb geen tijd’ als reden te elimineren
  • Om leren bij te schaven.

Max 300 woorden

Niet voor SEO, usability of andere externe redenen. Alleen om jezelf te dwingen om het klein, krachtig en helder te houden. Dit artikel heb je ook van 450 naar 300 gebracht. Het kan.

Leave a Reply