Kan je beter bloggen door een fotograaf na te doen?

Ik weet niet hoe Seth Godin het doet. Elke (werk)dag bloggen.

Het schrijven zelf is niet zo’n probleem. Het krijgen van blogideeën wel.

Ik dacht dat het steeds makkelijker zou worden. James Altucher hamert namelijk altijd op het worden van een ‘idea machine’. Dat je elke dag 10 a 20 minuten de tijd moet nemen om 10 ideeën op te schrijven. Hij zei dat het draait om het trainen van jouw ‘idea muscle’.

Maar mijn brein – of de muzes – presenteren mij, 9 van de 16 werkdagen, niets. Die dagen duurde het heel wat langer dan anderhalf uur om een matige blogpost online gooien.

Misschien is 16 dagen te vroeg om te zeggen of elke dag schrijven makkelijker wordt.

Misschien pak ik het verkeerd aan.

Misschien moet ik het net als een fotograaf aanpakken. Beter observeren. Alerter worden. Het opvallende vinden in het alledaagse.

Misschien werkt het zo. Misschien moet ik beter opletten. Letten op kleine leerzame verhalen in de wereld om mij heen. Een advertentie die opvalt. Een feitje uit een blogartikel. De clue van een serie. Een onverwachte opmerking van iemand die boodschappen doet. De ‘Pokemon Go’-rage.

Misschien is moeilijk omdat ik denk dat het moeilijk is. Misschien moet ik leren kijken. Leren observeren. Misschien werkt het zo. Kijken of het morgen makkelijker wordt.

2 responses to “Kan je beter bloggen door een fotograaf na te doen?

  1. Misschien gewoon doodeenvoudig geloof dat het juiste idee op het juiste moment komt. Dus verwachting dat het gaat komen.

    Soms ben ik zelf ook te druk in mijn hoofd om opmerkzaam te zijn. Er komt wel iets binnen, ik denk dat ik het wel onthoud, maar helaas. Later komt het weer een keer binnen en dan denk ik, o ja, ben ik geloof ik al eens eerder tegengekomen.

Leave a Reply